Podeli vest

Evropska fudbalska unija (UEFA) i nemačka kompanija Adidas predstavile su danas u Berlinu “Fusbalibe” (Ljubav prema fudbalu) kao zvaničnu loptu na Evropskom prvenstvu, koje će 2024. godine biti održano u Nemačkoj, saopštila je UEFA.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Predstavnici UEFA-e i Adidasa predstavili su zvaničnu loptu EP 2024. ispred Olimpijskog stadiona u Berlinu gde će biti odigrano finale kontinentalnog šampionata.

Predstavljanju lopte prisustvovali legendarni nemački reprezentativci Filip Lam i Manuel Nojer. “EP predstavlja vrhunac takmičenja evropskih nacionalnih selekcija. Predani smo tome da svaki aspekt, od terena do opreme, podržava najviše standarde. Kao i uvek, uvereni smo da će lopta ‘Fusbalibe’ da označi još jedan korak u našoj zajedničkoj posvećenosti”, izjavio je tehnički direktor UEFA-e.

U saopštenju se navodi da će UEFA i Adidas prvi put na evropskim prvenstvima da koriste tehnologiju, koja će da pruži uvid u svaki element kretanja lopte i koja doprinosi procesu donošenja odluka uz pomoć VAR tehnologije.

Iz UEFA-e dodaju i da dizajn lopte predstavlja njeno kretanje, kao i energiju igre kroz istaknutu crnu boju, dok crvena, plava, zelena i narandžasta donose vibracije svake nacije koja dolazi na turnir, kao i čistu jednostavnost fudbala. “Ilustracije svakog od stadiona koji će biti domaćin EP pojavljivaće se na lopti uz ime svakog grada u kojem se utakmice budu igrale”, dodaje se u saopštenju UEFA. EP će biti održano od 14. juna do 14. jula naredne godine u deset nemačkih gradova i to: Berlinu, Kelnu, Dortmundu, Dizeldorfu, Frankfurtu, Gelzenkirhenu, Hamburgu, Lajpcigu, Minhenu i Štutgartu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: