Podeli vest

Ovim ugovorima, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstvno osiguranje itd.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ugovori kim
FOTO TANJUG/KANCELARIJA ZA KIM

U četiri opštine na severu Kosova i Merohije, danas je počelo potpisivanje ugovora između države Srbije, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i Srba koji su napustili prištinske institucije, a ugovorima su regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono i zdravstveno osiguranje i drugo.

Na ovaj način ispunjava se obećanje koje je našem narodu na KiM, koji je izašao iz institucija, dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da će se država pobrinuti za svakoga od njih i da niko neće ostati bez podrške države, saopštila je Kancelarija za KiM.

Ovim ugovorima, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstvno osiguranje itd.

Isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru, navedeno je u saopštenju.

Dakle, kako se ističe, sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu, imaće sada od svoje države Srbije.

Na ovaj način, država je poslala jasnu poruku da će naš narod, koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji, biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu iz sebe, navela je Kancelarija za KiM.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: