Podeli vest

Italijanska policija uhapsila je na Siciliji Andreu Bonafedea, čoveka koji je pozajmio svoj identitet jednom od najtraženijih italijanskih šefova mafije, Mateu Mesini Denaru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

koza nostra
Foto: Tanjug/Italian Police, LaPresse via AP/File

Denaro se se30 godina skrivao od zakona do prošlonedeljnog hapšenja u Palermu.

Zahvaljujući Bonafedeu, Mesina Denaro je “mogao da se slobodno kreće Italijom, da izbegava zakon i da koristi usluge italijanskog državnog zdravstva bez otkrivanja svog pravog identiteta”, navodi se u optužnici, prenosi AP.

Italijanski tužioci smatraju da je Bonafede, navodno član Koza nostre, dobio 20.000 evra od Mesine Denara da kupi kuću na zapadu Sicilije, koja je služila kao jedno od utočišta za šefa mafije.

Mesina Denaro je uhapšen 16. januara na klinici u Palermu dok je primao hemoterapiju, a tom prilikom je koristio Bonafedeovu ličnu kartu na kojoj je bila zamenjena fotografija.

Policija je nakon hapšenja pretražila tri kuće u kojima se šef mafije skrivao poslednjih meseci i pronašla račune iz luksuznih restorana, nakit i filmske plakate, između ostalog, i iz filmova “Kum” i “Džoker.”

Mesina Denaro je u odsustvu osuđen na višestruku doživotnu robiju, a smatra se da je bio jedan od organizatora serije bombaških napada 1992. godine u Italiji. U jednom od njih stradao je i čuveni italijanski tužilac Đovani Falkone.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: