Podeli vest

Na ime kapare i kupoprodajne cene lažni agent je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Hapšenje
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je u saradnji sa UKP i Policijskom upravom Beograda, juče određeno zadržavanje D.B. zbog sumnje da je izvrsio krivicno delo prevare.

Naime, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni najpre sacinio lazna punomoćja, tako što je iskoristio ličnu kartu vlasnice nekretnine, koja mu je poverovala da se on bavi prometom luksuznih kuca u BG.

Posle toga doveo je u zabludu eminentnu firmu iz Beograda da je ovlasceni punomocnik vlasnika nekretnine, da bi potom nakon zakljucenja kupoprodajnog ugovora na ime kapare i kupoprodajne cene, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra.

U saradnji sa policijom tuzilastvo i dalje proverava, da li je jos neko bio umesan u izvrsenje ove najvece prevare unazad nekoliko decenija od strane fizickog lica.

Ukoliko se dokaze da je imao pomoc u izvrsenju dela i drugi će biti obuhvaćeni dopunom krivične prijave.

Osumnjičeni D.B. ce sutra biti saslusan, posle čega će se odlučiti o predlogu za pritvor, a potom sprovesti istraga ispitivanjem ostećenih i svedoka, zatim vestacenjem potpisa, kao i finansijska istraga, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: