Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu – Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, uhapsili su B.B. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela polno uznemiravanje, proganjanje i ugrožavanje sigurnosti, saopšteno je iz MUP-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

hapšenje
Foto: Pixabay/ Ilustracija

On se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu putem društvenih mreža sa naloga tzv. „drajzica“, ”postavljao uvredljive komentare pretećeg sadržaja i objavljivao video-snimke eksplicitnog sadržaja oštećenih”, navodi se u saopštenju.

Pregledom mobilnog telefona koje je osumnjičeni koristio, pronađeni su navedeni profili i objave koje je postavljao na društvenim mrežama. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Kome se možete da obratiti u sličnim slučajevima Srbiji?

  • Podršku i savete možete dobiti od specijalizovanih nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava na internetu i organizacijama za zaštitu prava dece i ženahttps://cuvamte.gov.rs/, https://netpatrola.rs/
  • direktno nadležnim državnim institucijama – Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP-a Srbije na 011/306-2000 ili Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal RS na mejl vtk@beograd.vtk.jt.rs
  • Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu na broj telefona 19833 koji je besplatan i anoniman.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: