U zajedničkoj akciji policije i tužilaštva u Novom Sadu uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su utajili porez u iznosu od preko 1,7 miliona dinara, kao i da su oštetili budžet Srbije od 11 miliona dinara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/MUP, ilustracija

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela poreska utaja u iznosu od preko 1,7 miliona dinara, kao i krivična dela pranje novca, povreda dužnosti izbegavanja sukoba interesa i pronevera u obavljanju privredne delatnosti, sve zajedno, u iznosu od preko 11 miliona dinara, i na taj način oštetili budžet Srbije, navodi se u saopštenju Poreske uprave.


Osumnjičena osoba iz Sremske Mitrovice je kao faktički odgovorno lice, uz pomoć formalno odgovornog lica privrednog društva, legalno nabavljenu robu u vrednosti od 9.310.683 dinara prodao “na crno”, prikazujući u poslovnim knjigama da je tu robu prodao drugom preduzeću, čime je izbegao obračun i uplatu poreza na druge prihode u ukupnom iznosu od 1.773.463 dinara.


Osumnjičena lica će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sprovedena nadležnom javnom tužilaštvu.
Akciju su sproveli inspektori Poreske uprave Sektora Poreske policije – Operativnog odeljenja Novi Sad i Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva Novi Sad – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: