Podeli vest

Od ponoći, pri ulasku u Srbiju neće biti u obavezni negativni PCR testovi, brzi antigenski testovi, dokazi o preležanoj bolesti niti potvrde o vakcinaciji

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

granica
Foto: Shutterstock

Od utorka, 3. maja prestaju da važe sve mere kontrole i ograničenja za ulazak Srbiju, u vezi sa zaraznom bolešću covid-19, kako za strane tako i za domaće državljane, saopštila je danas Vlada Srbije.

Od ponoći, državljani Srbije kao i strani državljani, pri ulasku u zemlju neće biti u obavezi da imaju negativan PCR test, brzi antigenski test, dokaz o preležanoj bolesti niti potvrdu o vakcinaciji, bez obzira na to iz koje zemlje sveta dolaze u Srbiju.

Odluka o slobodnom ulasku građana Srbije i stranih državljana u zemlju doneta je na osnovu trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji i u skladu je sa odlukama većine zemalja Evrope i regiona. Nadležne institucije nastavljaju da prate razvoj epidemiološke situacije u Srbiji iz sata u sat i blagovremeno će obaveštavati javnost.

Ova odluka, kako je navedeno, ne znači da je pandemija korona virusa završena i da građani ne treba da vode računa o svom zdravlju.

Na snazi ostaje preporuka o nošenju maski u zatvorenom prostoru, dok je nošenje maski u zdravstvenim ustanovama obavezno.

Kovid ambulante, punktovi za testiranje na prisustvo virusa Covid-19 i punktovi za vakcinaciju nastavljaju da rade uobičajeno.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: