Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu, kojom je Zvonimir Vlastić bio osuđen na kaznu zatvora od 30 godina zbog brutalnog ubistva svoje sestre, i naložio da mu se ponovi suđenje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SUĐENJE
Foto: Pixabay

Drugostepeni sud je usvajio žalbu okrivljenog i naložio Višem sudu u Beogradu da mu ponovo sudi. Vlastiću je Apelacioni sud produžio pritvor do naredne odluke prvostepenog suda, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu tog suda.

Vlastić je optužen da je 28. oktobra 2016. godine svirepo ubio svoju sestru Svetlanu Vlasić, tako što joj je zadao više udaraca sekirom.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda je ukinuta jer su u njoj izostali razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, pri čemu je povređeno i pravo na odbranu okrivljenog, zbog čega nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost prvostepene presude.

Kako je precizirano u odluci, od početka suđenja bilo je poznato da okrivljeni ima određeno oštećenje sluha, pri čemu se u spisima nalazi medicinska dokumentacija koja ovu činjenicu potkrepljuje.

Posebno imajući u vidu i transkripte iz kojih proizlazi da okrivljeni ne uspostavlja jasnu komunikaciju sa predsednikom veća niti sa ostalim strankama u postupku. U odluci se navodi da je to zabeleženo u transkriptima posebno kada su svi učesnici u postupku morali da imaju maske preko lica, te se okrivljeni, žalio da ne može da razume i da ne zna šta se dešava na onim pretresima na kojima mu je neko od stranaka bio okrenut leđima.

Apelacioni sud je naložio prvostepenom sudu da uvrdi koliko je oštećenje sluha kod okrivljenog, da li je u mogućnosti da čuje i da prati tok pretresa kako njegovo pravo na odbranu ne bi bilo ugroženo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: