Podeli vest

Na današnjoj sednici doneta je izmenjena odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590 kojom se zabrana produžava za još sedam dana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vlada
FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Vlada Srbije ukinula je zabranu izvoza svih vrsta ulja nakon kompletnog uvida u stanje zaliha, ali i rekordnih površina pod zasadom suncokreta.

Vlada je odluku o tome donela na današnjoj sednici, a nadležne institucije nastaviće da prate situaciju na tržištu i u skladu sa tim preduzimati adekvatne mere.

Prioritet će svakako biti da se u prvom redu zadovolje sve potrebe stanovništva.

Vlada je usvojila i Odluku o privremenom smanjenju akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto.

Ovu odluku vlada je donela imajući u vidu aktuelnu situaciju sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana, kao i očuvanja privredne stabilnosti.

Na današnjoj sednici doneta je izmenjena odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590 kojom se zabrana produžava za još sedam dana.

Donošenjem ove mere sprečiće se moguće štete po privredu i građane s obzirom na to da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice ove robe bitne za građane.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: