Podeli vest

Hladni dani i prava zima tek predstoje, a usled niskih temperatura sve je veći broj mališana koji odlaze u Svratiše za decu kako bi pronašli utočište. Vaspitač u Svratištu za decu Ivana Popović kaže za Tanjug da je povećan broj dece koja dolaze u Svratište za decu i navodi da na obe lokacije – u Krfskoj 7a na Zvezdari i u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu dnevno dolazi između 70 i 80 dece uzrasta od 5 do 15 godina.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Siromaštvo
Foto: Pixabay

“Očekuje se da će broj porasti sa hladnim danima, sa dolaskom snega i zime, očekujemo da će taj broj dostići i 100 dece po danu”, rekla je Popović. Ona ističe da su Svratištu trenutno najpotrebnija sredstva za ličnu higijenu, za higijenu prostora, čarape, donji veš i slatkiši. Donacije se vrše u periodu od 10 do 18 časova svakog radnog dana i vikendom.

“Potrebni su nam volonteri, naročito u ovom periodu kada je veliki broj dece. Dovoljno je da se građani prijave i apliciranju na sajtu Centra za integraciju mladih, da popune jedan upitnik za volontere i sačekaju poziv kordinatorke”, navela je Popović.

Ona objašnjava da je potrebno da sezonske stvari budu nosive, oprane, za uzrast od 5 do 15 godina i dodaje da nije potrebno da se donese potvrda sa hemijskog čišćenja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ