Podeli vest

Gradonačelnik Pirota potvrdio je uklonjena i poslednja cisterne sa amonijakom koje su skliznule sa pruge.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

cisterna amonijak pirot
FOTO TANJUG/ FOTO MGSI/

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić potvrdio je za Tanjug da je danas uklonjena i poslednja, od ukupno četiri cisterne sa amonijakom koje su skliznule sa pruge, nakon čega je iz jedne od njih došlo do curenja amonijaka.

”Danas je, kako smo i najavili, podignuta i sklonjena i četvrta, poslednja, cisterna sa amonijakom. Sledi sređivanje pruge, saniranje oštećenja, kako bi se u što kraćem roku međunarodna pruga osposobila sa saobraćaj. Uklanjanjem poslednje cisterne sa mesta akcidenta, stvorili su se uslovi da se već u ponedeljak, kada će zasedati Štab za vanredne situacije Grada Pirota, ukine vanredna situacija”, kazao je Vasić, koji je ujedno i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirota.

Vanredna situacija u Pirotu uvedena je 25. decembra kada je zbog dotrajalosti pruge došlo do iskliznuća dela vagona kompozicije koja je prevozila cisterne sa amonijakom.

Tada je došlo do curenja amonijaka iz jedne od cisterni, a na obližnjem auto-putu, kada su se iznenada u oblaku sa isparenjima amonijaka našli brojni automobili, lakše je povređeno 50 osoba, dok su dve osobe, nažalost, preminule.

Zahvaljujući reakciji svih službi, Štaba za vanredne situacije koji je odmah obavestio javnost o akcidentu, Sektora za vanredne situacije, vatrogasaca, Hitne pomoći koja je transportovala povređene u Niš, sprečene su neuporedivo ozbiljnije posledice ovog akcidenta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: