Podeli vest

U ruskom raketnom napadu na više ukrajinskih gradova i energetske sisteme, poginulo je 11 osoba, dok je 65 ranjeno, a Ukrajina je od danas primorana da prekine svaki izvoz struje u EU!

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

struja
Foto: Pixabay

Ukrajinsko Ministarstvo energetike saopštilo je da će danas obustaviti izvoz električne energije da bi stabilizovala sopstveni energetski sistem, nakon što su ruski projektili pogodili njenu energetsku infrastrukturu.

“Raketni udari, koji su pogodili termoelektranu i električne podstanice, primorali su Ukrajinu da obustavi izvoz električne energije od 11. oktobra kako bi stabilizovala sopstveni energetski sistem”, saopšteno je juče iz ovog resora, preneo je Rojters.

U ruskom raketnom napadu na više ukrajinskih gradova poginulo je 11 osoba, dok je 65 ranjeno.

Ukrajina je jedan od najvećih proizvođača, i izvoznika električne energije, pa je granatiranjem energetskih postrojenja i sama ostala bez dovoljno struje, a izvoza više neće biti.

Ovo znači da bi se direktne posledice rasplamsavanja rata odrazile na sve zemlje Evrope, koje i inače kubure sa svim energentima, a električna energija je najskuplja u poslednjih 10 godina, i sada je nema dovoljno.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: