Ukrajina je drugu noć zaredom pokrenula masovne napade bespilotnim letelicama na nekoliko ruskih regiona, a iznad Voronješke oblasti je uništeno preko 30 ukrajinskih dronova, saopštio je guverner Aleksandar Gusev.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

dron
Foto: Shutterstock

“Opasnost od napada bespilotnih letelica u Voronježu i dalje postoji. Tokom noći je više od 30 dronova otkriveno i uništeno od strane sistema PVO u regionu”, napisao je Gusev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, prouzrokovana su manja oštećenja na infrastrukturi i stambenim zgradama, a povređenih u napadu nije bilo, prenosi Interfaks Rusija.

U Rjazanju je izbio požar u postrojenju za preradu nafte nakon pada ukrajinskog drona, rekao je za RIA Novosti predstavnik hitnih službi.

Ukrajinski dron je uništen i u Lenjingradskoj oblasti na prilazu rafineriji nafte, rekao je regionalni guverner Aleksandar Drozdenko na Telegramu.
On je dodao da proizvodnja radi normalno, a da žrtava i materijalne štete u ovom napadu nema.

Sistemi ruske PVO zaustavili su i napad osam bespilotnih letelica na Brjansku oblast,a na udaru ukrajinskih dronova tokom noći našli su se i oblasti Kursk i Belgorod.

Oko 45.000 ljudi u Belgorodskoj oblasti ostalo je bez struje zbog ukrajinskog granatiranja gradskog okruga Šebekino, rekao je guverner Vjačeslav Gladkov na Telegramu, prenosi TASS.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: