Podeli vest

Ukrajina je danas počela sa pokušajima osposobljavanja za rad dva reaktora u nuklearnoj elektrani Zaporožje koja je pod kontrolom Rusije, rekao je danas guverner regiona Oleksandr Staruk.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ZAPOROŽJE
AP Photo, File

“Tehničari su radili i obnovili snabdevanje električnom energijom i trenutno je šesti blok na 10 odsto kapaciteta. Peti blok je u procesu obnavljanja rada”, rekao je on, prenosi Rojters.

Državna nuklearna kompanija Energoatom saopštila je ranije danas da je svih šest reaktora Zaporoške nuklearne elektrane i dalje isključeno iz ukrajinske električne mreže.

Ukrajinske vlasti su juče saopštile da su poslednja dva reaktora, od šest ukupno, u nuklearnoj elektrani Zaporožje zatvorena zbog požara i oštećenih dalekovoda.

Zvaničnici administracije u gradu Energodaru, koji je pod ruskom kontrolom, saopštili su danas da se struja iz Zaporoške nuklearne elektrane normalno isporučuje Ukrajini, a nešto kasnije član oblasne administracije Vladimir Rogov objasnio je da se struja proizvedena u tom postrojenju isporučuje na teritorije Zaporoške i Hersonske oblasti koje su pod ruskom kontrolom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: