Podeli vest

Rusija je preko noći izvršila vazdušne napade na Kijev i ukrajinske gradove na istoku i zapadu zemlje, a prema preliminarnim izveštajima, nema povređenih.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Libkos

Vojna uprava Lavova, grada od oko 700.000 stanovnika, koji se nalazi na oko 70 kilometara od granice sa Poljskom, saopštila je da je Rusija pogodila kritičnu infrastrukturu, što je izazvalo požar.

Načelnik vojne uprave Zaporoške oblasti Jurij Malaško napisao je na Telegramu da je ruski napad ciljao na telekomunikacionu infrastrukturu i poljoprivredna dobra, a da nije bilo žrtava.

Vojna komanda je saopštila da je Rusija lansirala sedam raketa u napadu na Zaporožje, prema preliminarnim podacima. Vojna uprava Kijeva saopštila je da je protivvazdušna odbrana u gradu bila angažovana na odbijanju ruskog napada dronovima na prestonicu i region, preneo je Rojters.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je, da je prema preliminarnim informacijama, ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila 28 od 30 bespilotnih letelica “šahid” iranske proizvodnje. Kako se navodi, još nije utvrđena šteta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: