Podeli vest

Oksana Markarova rekla je da vlada predsednika Volodimira Zelenskog želi da SAD dodaju po nekoliko banaka nedeljno na svoju listu sankcionisanih ruskih finansijskih institucija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rublje
Foto: Pixabay

Ukrajina poziva administraciju američkog predsednika DŽoa Bajdena da sankcioniše sve privatne ruske banke, izjavila je danas izaslanica Kijeva u Vašingtonu Oksana Markarova za “Blumberg”.

Ona je, u intervjuu njujorškoj agenciji, rekla da vlada predsednika Volodimira Zelenskog želi da SAD dodaju po nekoliko banaka nedeljno na svoju listu sankcionisanih ruskih finansijskih institucija.

Ukrajinska ambasadorka je napomenula da je zahtev prenela Ministarstvu finansija SAD, prenosi Raša tudej (RT).

„Sankcije su važne koliko i oružje. Čim se uvedu sankcije jednoj banci, neka druga privatna banka ođednom postaje finansijer (ruske) industrije ili vojske“, rekla je Markarova, bivša ministarka finansija, dodajući da je svaka ruska banka legitimna meta sankcija.

Ona je navela dalje da, iako bi nekoliko banaka moglo da se poštedi za određene namene „sve ostale treba sankcionisati, jer su sve angažovane na finansiranju njihove terorističke mašinerije koja vodi rat“, prenosi RT.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: