Podeli vest

Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

luka
Foto: Pixabay

Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.

“U slučaju postojanja daljeg interesovanja sa ukrajinske strane, neophodno je pristupiti pregovorima sa organima upravljanja privrednih društava koja upravljaju lučkim područjem, kao i organima upravljanja AD ”Montekargo”, koji bi za cilj imali eventualno zaključivanje komercijalnih ugovora”, naveli su iz Ministarstva kapitalnh investicija.

Podsećaju da Vlada Crne Gore, u tom slučaju, ne bi bila ugovorna strana, jer je reč o komercijalnim, a ne međudržavnim ugovorima.

Iz Ministarstva na čijem je čelu Ervin Ibrahimović poručuju da su o uslovima i potencijalnim modalitetima saradnje, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, za pregovore i potpisivanje ugovora ovlašćeni predstavnici privrednih društava.

U saopštenju Ministarstva se dodaje da su, imajući u vidu značaj ovakvih komercijalnih poslova, ne samo za Luku Bar, nego i za ostale privredne subjekte u Crnoj Gori, spremni da pruže punu administrativnu podršku kako bi se omogućili što bolji preduslovi za realizaciju komercijalnog ugovora.

“Ukoliko bi došlo do njegovog zaključenja. Imajući u vidu da na području Luke Bar postoje specijalizovani terminali za suve rasute terete, terminal za tečne terete, terminal za RO-RO i generalne terete/kontejnerski terminal, Luka Bar sasvim izvesno može pružiti sve lučke usluge koje su bile predmet načelnog interesovanja Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori”, navode iz Ministarstva kapitalnih investicija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: