Podeli vest

Sto šezdeset četvrti dan rata -Rusija je pozvala međunarodne organizacije da osude zločinačke akcije kijevskih vlasti koje učestvuju u aktima nuklearnog terorizma

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Mariupol ukraina
Tanjug/AP Photo/Alexei Alexandrov/arhiva

Pozivamo međunarodne organizacije da osude krivična dela režima ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji se bavi aktima nuklearnog terorizma, , saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane., preneo je TAS S.

Ministarstvo je navelo da će u slučaju daljih provokacija u nuklearki Zaporožje celokupna odgovornost za poremećaje u njenom radu biti na kijevskim vlastima.

Prema navodima Ministarstva, ukrajinske trupe su danas od 16.20 do 17.24 časova ispalile 20 artiljerijskih granata kalibra 152 milimetra na nuklearnu elektranu Zaporožje i grad Energodar.

Granatiranje je izvedeno sa položaja ukrajinske 45. artiljerijske brigade u blizini naselja Marganec na suprotnoj obali jezera Kremenčug, koje kontroliše ukrajinska vojska, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Nakon granatiranja usledilo je sagorevanje vodonika u vodoničnoj stanici Zaporožje i požar je brzo ugašen.

Osim toga, deo opreme trećeg bloka je isključen, a kapacitet četvrtog je smanjen.

Grad Energodar je delimično ostao bez struje i vode, stoji u saopštenju.

Ministarstvo je navelo i da su srećnim okolnostima postrojenje za naftu i mazut i kiseonična stanica netaknuti i da je izbegnuta moguća radijacija u najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: