Podeli vest

Ukrajinska vojska saopštila je da je zbog eskalacije oružanih borbi u Avdijevki izdato naređenje o povlačenju ukrajinskih trupa iz jugoistočnog dela tog grada, ali i da ta odluka, kako se navodi, nije pružila nikakvu stratešku prednost Rusiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Hanna Arhirova

Oleksandar Tarnavski, komandant ukrajinske jugoistočne vojne zone, objavio je na svom Telegram kanalu da su se ukrajinske jedinice povukle uz male gubitke, prenosi Rojters.


“U teškoj situaciji na bojnom polju, gde su ostale samo ruševine i gomile cigala, naš prioritet je da se spasu životi vojnika”, napisao je Tarnavski.


Komandant ukrajinske jugoistočne vojne zone je opisao područje Avdijevke kao “žarišnu tačku na liniji fronta dugoj oko 1.000 kilometara”.


“Neprijatelj danonoćno izvodi masivne artiljerijske udare i ne prestaje sa istovremenim napadima iz više pravaca. Ukrajinski vojnici manevrišu, povlače se sa uništenih pozicija i učvršćuju svoje položaje na novim linijama odbrane”, objavio je Tarnavski i potvrdio da ruske snage dejstvuju u nameri da “zbrišu grad sa lica zemlje”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: