Podeli vest

Ukrajinska vojska saopštila je danas da bi Rusija uskoro mogla da pokrene veliku kampanju mobilizacije kako bi pokušala da regrutuje stotine hiljada vojnika iz unutrašnjosti Rusije i okupirane Ukrajine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vojska
Foto: Pixabay

Ukrajinski Generalštab nije pružio nikakve dokaze koji potkrepljuju njihovu tvrdnju, preneo je Rojters.

Ruski zvaničnici su naveli da ne postoje planovi za novi talas mobilizacije i da je Moskva fokusirana na regrutovanje profesionalnih vojnika, navela je agencija. “Uskoro se očekuje masovna prisilna mobilizacija stanovništva u Ruskoj Federaciji i privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine zbog katastrofalnih gubitaka okupatora”, saopštio je ukrajinski Generalštab.

Prema procenama Kijeva, novi talas mobilizacije mogao bi da obuhvati između 400.000 i 700.000 regruta. Ukrajina je navela da bi broj Rusa regrutovanih u Moskvi i Sankt Peterburgu ostao “minimalan”, dok bi bila izvršena opsežna mobilizacija iz regiona izvan dva velika ruska grada.

Generalštab je objavio saopštenje nekoliko dana nakon što je visoki ukrajinski vojni obaveštajni zvaničnik rekao da se u Ukrajini trenutno nalazi 420.000 ruskih vojnika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: