Heris i Kurlander su hteli da profitiraju od krađe imovine druge osobe, zbog čega se terete za federalno krivično delo, dodaje ministarstvo pravde.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

bela kuća
Foto: Pixabay

Dva stanovnika Floride priznala su krivicu za krađu ličnog dnevnika i još nekih predmeta koji su pripadali ćerki predsednika SAD Džozefa Bajdena Ešli, saopštilo je američko ministarstvo pravde.

Ejmi Heris (40) iz Palm Biča i Džonatan Kurlander (58) iz mesta Jupiter na Floridi izjasnili su se krivima po optužbi za zaveru sa ciljem da se izvrši međudržavni transport ukradene imovine, za koju je predviđena maksimalna kazna od pet godina zatvora.

“Prodali su njenu imovinu jednoj organizaciji u Njujorku za 40.000 dolara i čak su se vratili po još kada je od njih to zatraženo. Heris i Kurlander su hteli da profitiraju od krađe imovine druge osobe, zbog čega se terete za federalno krivično delo”, dodaje ministarstvo pravde.

Ešli Bajden se iseljavala iz kuće prijatelja u Delrej Biču na Floridi u proleće 2020. godine, gde je ostavila dnevnik, poreska dokumenta, digitalni uređaj sa porodičnim slikama, mobilni i još neke predmete, saopštilo je tužilaštvo.

Tužilaštvo dodaje da se okrivljena Heris potom uselila u prostoriju u kojoj je živela Ešli, ukrala predmete, stupila u kontakt sa Kurlanderom, koji je potom organizovao transport i prodaju predmeta u Njujorku organizaciji koja sebe smatra novinarskom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: