Podeli vest

Globalno zagrevanje će verovatno negativno uticati na snabdevanje hranom u svetu, upozorio je predsednik Konferencije o dezertifikaciji UN Alen-Rišar Donvai i dodao da je nedostatak vode postao pretnja poljoprivredi brže nego što se očekivalo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

suša
Foto: Pixabay

Svet će se verovatno suočiti sa velikim poremećajem u snabdevanju hranom mnogo pre nego što temperature porastu za najavljenih 1,5 stepeni Celzijusa, upozorio je Donvai.

On je istakao da se uticaji klimatske krize kombinuju sa nestašicom vode i lošim poljoprivrednim praksama što globalno ugrožava agrar, prenosi Gardijan.

Donvai, bivši ministar odbrane Obale Slonovače koji je predvodio prošlogodišnji samit UN Cop15 o dezertifikaciji, rekao je da se efekti suše razvijaju brže nego što se očekivalo.

“Klimatske promene su pandemija sa kojom se moramo brzo boriti. Pogledajte koliko brzo ide degradacija klime – mislim da ide čak i brže nego što smo predviđali”, rekao je on.

Problemi porasta temperatura, toplotnih talasa i intenzivnijih suša i poplava, ugrožavaju sigurnost hrane u mnogim regionima sveta, upozorio je Donvai.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ DANAS dočekuje SARACINA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je Služba…