Jedini način da se zaustavi ”pokolj” u Pojasu Gaze je primoravanje Izraela da pristane na prekid vatre, dok su Palestinci u enklavi ”zarobljeni u paklu bez presedana”, poručila je danas Frančeska Albaneze, specijalni izvestilac UN za okupirane palestinske teritorije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ujedinjen nacije
Foto: Shutterstock

”Ne postoji način da budu bezbedni u Gazi. Za mene je šokantno da postoji čak i rezolucija Saveta bezbednosti UN kojom se naređuje prekid vatre, a ona još uvek nije na snazi“, rekla je ona za Al Džaziru iz Katanije u Italiji.

Istakla je da je reakcija širom sveta na izraelski rat u Gazi utihnula poslednjih nedelja nakon što su ugušeni antiratni protesti,.

Ljudi su užasnuti onim što se dešava u Gazi i uznemireni jer političari ne odgovaraju na njihove zahteve za akciju protiv Izraela, ali ”Politika nije u skladu sa ulicom“, ocenila je Albaneze.

Navela je da je nivo nasilja i napetosti u Pojasu Gaze eskalirao u poslednjih nekoliko ali je dodala da ne vidi nikakav ”opipljiv signal“ da će to zaustaviti rat, uprkos tekućim pregovorima o primirju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: