Podeli vest

Komentarišući noćašnji ukrajinski napad na ruski tanker u Kerčkom moreuzu, Ujedinjene nacije pozvale su Ukrajinu i Rusiju da se uzdrže od bilo kakve akcije koja bi mogla da dovede do dalje eskalacije sukoba, saopštila je kancelarija generalnog sekretara UN.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Ujedinjen nacije
Foto: Shutterstock

“Videli smo izveštaje o incidentu. UN nisu u poziciji da potvrde ove izveštaje, ali snažno ponavljamo naš apel svim učesnicima u sukobu da se uzdrže od bilo kakve retorike ili akcije koje bi mogle da doprinesu daljoj eskalaciji sukoba”, navodi se u saopštenju UN, prenosi TASS.

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) je noćas zajedno sa ukrajinskom mornaricom izvela specijalnu operaciju, u kojoj je pomorskim dronom napadnut veliki naftni tanker Ruske Federacije Sig, potvrili su ranije danas izvori u SBU za ukrajinske medije.

Tanker je prevozio gorivo za ruske trupe, a specijalna ukrajinska operacija je izvedena pomoću pomorskog drona koji je nosio 450 kilograma TNT-a, prenela je agencija Interfaks Ukrajina. Ruska Federalna agencija za pomorski i rečni saobraćaj saopštila da je tanker “Sig” oštećen na južnom prilazu Kerčkom moreuzu, nedaleko od Krimskog mosta.

U saopštenju se navodi da tanker nije potonuo, kao i da niko od 11 članova posade nije povređen.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: