Podeli vest

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i predsednik Univerziteta Kalifa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Homad al Šimari potpisali su danas sporazum o saradnji između dva univerziteta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/BEOGRADSKI UNIVERZITET (HO)

“Univerzitet Kalifa je izuzetno perspektivan, sa sve boljim rezultatima, kako u oblasti obrazovanja, tako i u oblasti istraživanja. Do sada smo imali zajedničke projekte u oblasti elektrotehnike, a sporazumom je proširujemo i na ostale inženjerske discipline i medicinu. Ovo je prvi korak koji omogućava da postavimo temelje zajedničkog rada za budućnost, s obrzirom na to sa su Ujedinjeni Arapski Emirati, kao država, i Kalifa, kao jedan od najboljih tamošnjih univerziteta, pravi partneri za dugoročnu saradnju na obostranu korist, u mnogim oblastima”, istakao je posle potpisivanja rektor Đokić, navodi se u saopštenju Beogradskog univerziteta.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Dejan Gvozdić izjavio je da sporazum podrazumeva “zajednički rad na nivou master i doktorskih studija u okviru projekata, kao i razmenu iskustava”.

“Elektrotehnički fakultet je pokrenuo saradnju preko konkretnih naučnih istraživanja, a Kalifa univerzitet je sada spreman da finansira tri naučno-istraživačka projekta u oblasti robotike, energetike i elektromagnetike, koji će se realizovati na našem fakultetu. Imamo tri tima, ali broj naših angažovanih timova biće znatno veći ako ovi prvi projekti pokažu uspeh”, istakao je Gvozdić.

Predsednik Univerziteta Kalifa Homaid al Šimari i potpredsednik Ibrahim al Hadžiri zahvalili su se na prijemu, dodavši da imaju visoka očekivanja od zajedničkih projekata.

Kalifa je državni istraživački univerzitet koji se nalazi u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Rangiran je kao 181. najbolji univerzitet na svetu na QS rang listi iz 2023. godine, a na “Times Higher Education Asia” univerzitetskoj rang listi, Univerzitet Kalifa se našao na 37. mestu najboljih univerziteta u Aziji i na drugom mestu najboljih u arapskom regionu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: