Sa nepoznate imejl adrese, u nedelju uveče je redakciji N1 stigla poruka ispunjena uvredama, psovkama i pretnjama, navodi se u saopštenju UNS-a

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tv p
Foto: Pixabay

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas pretnju koja je mejlom upućena beogradskoj redakciji N1 i pozvalo policiju i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da otkriju počinioce.

Sa nepoznate imejl adrese, u nedelju uveče je redakciji N1 stigla poruka ispunjena uvredama, psovkama i pretnjama, navodi se u saopštenju UNS-a.

Kako je za UNS rekao direktor N1 Igor Božić, pretnju su odmah prosledili Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara, što je, prema njegovim rečima, uobičajena procedura.

“Iz mejla ne možemo da zaključimo ko stoji iza pretnje, ali postoji domen, pa pretpostavljam da može lako da se pronađe ko je pretio, po mejl adresi“, rekao je Božić dodajući da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal „vrlo lako nađe počinioce i sa društvenih mreža, a ovo je imejl adresa“.

Božić je za UNS rekao da je ova pretnja eksplicitna, direktna i nedvosmislena, i da tužilaštvo neće moći da je ignoriše,

UNS podseća da je ovo samo jedna u nizu pretnji upućenih redakciji N1 i da su u samo dva slučaja usledile kazne za počinioce.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: