Podeli vest

Zbog pojačanog vetra situacija na moru u Crnoj Gori je i danas opasna, naročito na Velikoj plaži u Ulcinju i barskoj rivijeri, upozorio je načelnik Službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Bilten

Ekipa Uprave za pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) spasila je slovenačkog državljanina dva kilometra od obale na Buljarici, uz novi apel turistima da se ne izlažu životnim rizicima i po jakom vetru ne izlaze na more.

Kako je saopšteno iz UPSUL-a, njegov čamac od dva metra koji je bio u kvaru, bura je nosila na otvoreno more.

“I pored najavljenog severnog vetra i upozorenja da se vodi računa prilikmo isplovljenja na more, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primila poziv da je jedna osoba sa gumenjakom od dva metra ostala u kvaru na plaži Buljarica i da ga jaka bura nosi na otvoreno more”, saopšteno je iz Uprave. Navodi se da su operativci za manje od 45 minuta spasili slovenačkog državljanina.

Apel građanima na dodatni oprez uputili su i iz JP Morsko dobro.

Oni su pozvali posetioce plaža da prate prognoze o vremenskim prilikama i da poštuju istaknute crvene zastavice koje ukazuju na opasnost od najavljenih vremenskih neprilika, preneli su podgoričkii mediji.

Jeziv snimak koji je zabeležen na plaži u Crnoj Gori objavljen je na Instagram stranici “Podgorički vremeplov”.

Naime, na njemu se mogu videti ogromni talasi koji udaraju o stene, dok ljudi bezbrižno sede na plaži, kao da se ništa ne dešava.

Mladić, koji inače tamo radi kao spasilac, napisao je u opisu snimka da nije jedini problem što sede na plaži gde nije bezbedno, već insistiraju da ulaze u vodu i kupaju se dok se ogromni talasi ne smiruju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: