Podeli vest

Kolovoz je vlažan i snega ima do 5 centimetara na deonicama Divljaka-Ivanjica-Javor i Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Prema podacima Zimske službe “Puteva Srbije” u 5:27, na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Mačve i Zaječara.

Na području Zaječara, sitni odroni učestali su duž nestabilnih kamenih kosina i u klisurama, najviše na putu Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Postoji, takođe, mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Magle na sledećim deonicama: I B-26 Ušće – Šabac – Loznica – granica sa BiH (granični prelaz Mali Zvornik-most Trbušnica), I B-36 Paraćin – Boljevac – Zaječar – granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka), II A-257 Radalj – Radaljska Banja i II B-364 Belanovica – Rudnik.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:
I B-27 granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) – Loznica – Osečina – Valjevo – Slovac
II A-137 Šabac – Volujac – Zavlaka – Banja Badanja – Krupanj – Gračanica
II A-139 Krst – Korenita – Krupanj
II A-141 Debrc – Banjani – Ub – Novaci – Koceljeva – Šabačka Kamenica – Donje Crniljevo – Osečina – Gunjaci – Pecka – Ljubovija
II A-170 Valjevo – Poćuta – Debelo brdo
II B-335 Krupanj – Šljivova
II B-338 Valjevo – Lelić – Mravinjci
II A-170 Debelo Brdo – Rogačica – Bajina bašta – Kaluđerske bare – Kremna
II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik
II A-257 Šarena Bukva (Mačkov Kamen) – Stolice
II B-330 Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen
II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica
II B-403 Kaluđerske Bare – Mitrovac – Zaovine
II A-210 Kopaonik – Rudnica
II A-211 Kopaonik – Jaram
II A-198 Raška – Kuti – Odvraćenica

Zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima, zbog čega “Putevi Srbije” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: