Podeli vest

Sektor za vanredne situacije MUP-a danas je, na osnovu upozorenja RHMZ-a, pozvao sve svoje organizacione jedinice da preduzmu preventivne mere za otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite ljudskih života, kao i da budu spremne za eventualno suočavanje sa poplavama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ DRAGAN NIKOLIĆ

“Na osnovu upozorenja RHMZ-a za period od 23. do 25. juna ove godine na jake pljuskove, grmljavinu, pojavu grada i jak olujni severozapadni vetar, a s obzirom na poplave iz prethodnog perioda i zasićenost zemljišta vodom, Sektor za vanredne situacije MUP-a prosledio je upozorenje za preduzimanje preventivnih i operativnih mera u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi, materijalnih i kulturnih dobara, kao i spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom od poplava i pojave bujičnih poplava i mogućnosti hitnog reagovanja”, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, upozorenje za preduzimanje preventivnih mera prosleđeno je preko svih 27 organizacionih jedinica u Srbiji, gradonačelnicima, predsednicima opština kao i načelnicima upravnih okruga, kao komandantima štabova za vanredne situacije.

“U cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom od poplava i pojave bujičnih poplava, ukazano je da se obezbedi mogućnost hitnog reagovanja, kao i da se stave u pripravnost nadležne komunalne službe i svi ostali subjekti koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama”, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, u saradnji sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama, potrebno je izvršiti procenu trenutnog stanja zaštitne infrastrukture na rekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mesta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: