Uragan Hilari približio se meksičkom poluostrvu Donja Kalifornija kao i dalje opasan uragan prve kategorije, koji nosi toliko kiše da su prognostičari saopštili da će “katastrofalne i po život opasne” poplave verovatno zahvatiti širok pojas jugozapada SAD.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/NOAA via AP

Nacionalni meteorološki centar u Majamiju saopštio je da je od 5.00 časova oluja bila južno od Ensenade, na 460 kilometara od San Dijega u Kaliforniji, preneo je AP.

Meteorolozi su upozorili da je, uprkos slabljenju, oluja i dalje opasna.

Jedna osoba se utopila juče u meksičkom gradu Santa Rosalija, na istočnoj obali poluostrva, kada je potok koji se izlio odneo vozilo. Spasilačke ekipe su uspele da spasu četiri osobe, rekla je Edit Agilar Viljavisencio, gradonačelnica opštine Mulege.

Prognostičari su naveli da se i dalje očekuje da će oluja ući u istorijske knjige kao prva tropska oluja koja je pogodila južnu Kaliforniju u 84 godine, donoseći poplave, klizišta, izolovana tornada, jake vetrove i nestanak struje.

Vlasti su izdale savet za evakuaciju ostrva Santa Katalina, pozivajući stanovnike i posetioce plaža da napuste tu turističku destinaciju na 37 kilometara od obale.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom proglasio je vanredno stanje, a zvaničnici su pozvali ljude da završe pripreme do večeri, jer bi danas već moglo da bude prekasno, kako je rekao jedan stručnjak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: