Podeli vest

Kuba očekuje jake uraganske vetrove, po život opasne olujne udare i obilne padavine, rekao je specijalista američkog Nacionalnog centra za uragane Danijel Braun.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

jan
Foto: Tanjug/ NOAA via AP

Uragan ”Jan” postajao je sve jači dok se danas približavao zapadnom delu Kube, a kada u sredu bude stigao do obale Floride biće još snažniji.

Vlasti na Kubi danas su obustavile nastavu u provinciji Pinar del Rio i planirale evakuaciju dok se ””Jan”” približavao najzapadnijim provincijama ostrva, a obustavljen je i železnički saobraćaj, prenosi AP.

”Kuba očekuje jake uraganske vetrove, po život opasne olujne udare i obilne padavine”, rekao je specijalista američkog Nacionalnog centra za uragane Danijel Braun.

Nakon što ”Jan” pogodi Kubu očekuje se da iznad toplih voda Meksičkog zaliva dostigne jačinu četvrte kategorije, s najvećim vetrovima brzine od 225 kilometara na čas pre nego što pogodi deo obale Floride, uključujući oblast Tampa Bej.

Direktor za vanredne situacije okruga Hilsboro Timoti Dadli naglasio je danas u Tampi, govoreći o pripremama za oluju, da je treba tretirati veoma ozbiljno.

“Ovo je istinski, ovo nije vežba”, rekao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: