Podeli vest

Mnogi Britanci sa uzbuđenjem iščekuju Uskršnju nedelju, kada je bolesni kralj Čarls III. očekuje se na uskršnjoj službi u zamku Vindzor. S obzirom na njegovo lečenje raka, ovog puta će doći do velike promene.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Tanug/Alberto Pezzali (STF)

Uprkos lečenju raka, kralj Čarls III. (75) i njegova supruga kraljica Kamila (76) prisustvuju uskršnjoj službi u nedelju (31. marta) u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor. Kao mera predostrožnosti, međutim, trebalo bi da postoje neke mere bezbednosti za zaštitu bolesnog monarha. Kako prenosi britanski Telegraf, kraljevski par će sedeti odvojeno od kraljevske porodice.

Novi raspored sedenja i bez ručka

Mnogi mediji vide kraljevo učešće kao “prekretnicu” nakon njegove dijagnoze raka, kako je izvestio “Miror” . Čarls je usporio u poslednjih nekoliko nedelja i prisustvovao je samo nekoliko odabranih sastanaka sa nekoliko ljudi. Sada bi trebalo da predvodi članove kraljevske porodice na putu ka tradicionalnoj vaskršnjoj službi. To će biti njegovo prvo zvanično pojavljivanje izvan zidina palate od kada mu je početkom februara objavljena dijagnoza raka. Međutim, on će tada sedeti odvojeno od svojih rođaka u crkvi kako bi smanjio rizike po zdravlje. Pacijenti sa rakom se često bore sa oslabljenim imunološkim sistemom. Zbog toga će se, kako navodi Telegraf, Čarls nakon toga, kao što je to običaj, uzdržati da priredi ručak.

Princ Vilijam i princeza Kejt će verovatno nedostajati

Prema doslednim izveštajima, Čarlsova snaha princeza Kejt (42), koja takođe boluje od raka, neće učestvovati u službi. Očekuje se da će se njen suprug princ Vilijam (41) i njihovo troje dece takođe držati podalje od događaja. Kako je rekao insajder prema Miroru, porodica prestolonaslednika imala je potpuno drugačije planove nakon Kejtine dijagnoze: „Porodica samo želi da ode za Uskrs, provede vreme zajedno, njih petorica, i da se izoluje od sveta. ” 


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: