Podeli vest

Autoput od Sremske Rače do Kuzmina mogao bi biti izgrađen pre kraja 2023.godine, najavio je predsednik Aleksandar Vučić

Autor : Bilten.rs

Predsednik republike Srbije, Foto: Tanjug

izgradnja dela autoputa ka Sarajevu od Sremske Rače do Kuzmina, u dužini oko 19 kilometara, mogla da bude gotova pre kraja 2023. godine, Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi i poručio da Srbija premrežavanjem zemlje autoputevima spaja države i narode u regionu.

“Želim turskim izvođačima na ovoj deonici da pre kraja 2023. završe oko 19 km autoputa da bi ljudi mogli da ga koriste i da prilibžimo i Republiku Srpsku i BiH Srbiji – da uspostavimo mostove prijateljstva i zajednički gradimo i izgradimo veće poverenje između nas”, rekao je Vučić u obraćanju na početku radova na izgradnji trase deonice autoputa Sremska Račca – Kuzmin.

Gradi se i brza saobraćajnica između Šapca i Loznice

Vučić je podsetio da su nedavno nedaleko odatle počeli i radovi na izgradnji brze saobraćajnice između Šapca i Loznice.

“Premrežavamo novim autoputevima i Mačvu i Srem i celu Srbiju novim autoputevima – spajamo države i različite narode”, naglasio je Vučić.

Istakao je da je novi most na Savi koji je u izgradnji na deonici Sremska Rača – Kuzmin jedan od najvalitetnije izgrađenih mostova u Srbiji i zahvalio turskim izvođačima na tome i zrazio uverenje da će i petlja i vijadukt Bosut, na kojoj su danas počeli radovi, biti izgrađena na isti način.

“Za nas je važno na Balkanu da zidamo mostove koji spajaju prijatelje i braću i tada neće biti problema i strpenji”, poručio je Vučić.