Podeli vest

Posle rasprave koja je trajala skoro 15 sati, završena je sednica Skupštine grada Beograda na kojoj je, kao najvažnija tačka dnevnog reda, usvojen rebalans budžeta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Šapić Skupština grada Beograda
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Prema ovom rebalansu, ukupan budžet Grada zajedno sa budžetima gradskih opština iznosi 173,4 milijarde dinara, što je za 4,5 odsto više u odnosu na planirani.

Osim toga, usvojen je niz drugih odluka, među kojima i odluka o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u glavnom gradu – “Naplata prevozne usluge Beograda”, kao i odluka o osnovanju javnog komunalnog preduzeća za upravljanje parkovima na deset gradskih opština i obezbeđivanje uslova za njihovo uređenje, upotrebu i unapređenje – “Beograd park”.

Odbornici su usvojili i odluku o dodeli vaučera za kupovinu sportske opreme za decu do završetka njihovog srednjoškolskog obrazovanja, kao i za zaposlene i radno angažovane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Takođe, usvojena je i odluka da deo Zemunske ulice na Novom Beogradu bude preimenovan u Egipatsku ulicu, kao i odluka kojom će konačno biti rešen problem vodosnabdevanja stanovnika u delu obrenovačkog naselja Konatice, a reč je o 120 domaćinstava.

Između ostalog, odlučeno je i da domaćinstava u neformalnom naselju na lokaciji deponije “Vinča” budu preseljena u socijalne stanove u vlasništvu Grada Beograda.

Odlukom o manifestacijama od značaja za grad Beograd glavnom gradu pridodati su Beogradski maraton i Beogradski dani porodice, a odbornici su usvojili i Odluku o osnivanju privrednog društva Sportski centar “Novi Beograd” i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za 2021. godinu.

Sednicu su obeležila oprečna mišljenja odbornika vladajuće većine i opozicije, ali i protest ispred Skupštine grada, uoči početka sednice, tokom kojeg su predstavnici komunalnih preduzeća izrazili nezadovoljstvo zbog osnivanja dva nova preduzeća u Beogradu i “nedostatka socijalnog dijaloga”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: