Podeli vest

Dolaskom hladnih dana, suočavamo se s dodatnim izazovima, poput povećane vlage i pojave plesni u našim domovima. Plesan, toksična gljivica koja se formira zbog prekomerne vlage, može izazvati zdravstvene probleme, posebno kada temperature padnu tokom zime. Često, uzrok pojave plesni u mnogim domovima je kondenzacija, koja se često javlja zbog loše izolacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pexels

Ova neželjena pojava može se razviti na različitim površinama, uključujući zidove, ormare i dušeke. Srećom, postoji jutarnja rutina koju možete usvojiti kako biste sprečili nastanak plesni u svojoj spavaćoj sobi, prenosi portal Dnevno.

Evo što učiniti

Prva stvar koju trebate učiniti nakon buđenja jest otvoriti prozor spavaće sobe kako biste omogućili cirkulaciju svežeg vazduha. Zatim, na neko vrijeme, povucite pokrivač s kreveta i dopustite da vlaga skupljena između prekrivača ispari. Znoj i vlaga skupljaju se ispod pokrivača tokom noći, a ako ne protresete pokrivač, to može dovesti do nakupljanja kapljica i, konačno, stvaranja plesni.

Ako se suočavate s problemima vlage i plesni u svom domu, povećava se rizik od respiratornih problema, infekcija, alergija i astme. Udisanje ili dodirivanje plesni može izazvati alergijske reakcije poput kijanja, curenja nosa, crvenila očiju i osipa na koži. Stoga je važno preduzeti mere kako biste održali svoj dom suvim i sprečili negativne uticaje plesni na vaše zdravlje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: