Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da je tokom dana na ulicama Beograda bilo angažovano oko 5.200 pripadnika MUP i da je 10 policajaca lakše povređeno

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ANA BRNABIĆ
FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je večeras zahvalnost građanima Srbije koji su pokazali toleranciju i razumeli pozive države, i kazala da je ponosna što je dan prošao bez većih incidenata.

Brnabić je na vanrednoj konferenciji za štampu rekla da se polako privodi kraju ova izuzetno teška i izazovna nedelja.

Tokom dana lakše povređeno 10 policajaca, 64 osobe privedene

Premijerka Ana Brnabić saopštila je da je tokom dana na ulicama Beograda bilo angažovano oko 5.200 pripadnika MUP i da je 10 policajaca lakše povređeno, dok je oštećeno pet vozila intervente jedinice MUP-a, a 64 osobe su ukupno privedene.

Brnabić je na vanrednoj pres konferenciji, rekla da nije bilo ozbiljnijih incidenata i da su zabeležena samo dva malo veća sukoba.

Dan sam provela s bezbednosnim službama, tamo sam bila potrebnija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je tokom dana bila sa bezbednosnim službama, a ne na okupljanju u okviru Evroprajda.

“Ja sam bila sa bezbednosnim službama, želela sam da budem uz njih, u svakom trenutku da im dam podršku i budem sigurna da će svi koji su se danas našli u Beogradu budu bezbedni”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara zbog čega nije bila na prajdu, gde je bila njena partnerka.

Vlast nije nametnula temu Evroprajda, već neki drugi

Premijerka Ana Brnabić istakla je večeras da nisu, kako to tvrde pojedini komentatori, vlasti nametnule temu Evroprajda, već su to činili neki drugi, koji su iz toga pokušali da zadobiju neke poene.

„Čini mi se da je jedino predsednik Aleksandar Vučić i nekoliko ljudi koji su pričali o ovoj temi ispred države, koji su govorili racionalno i razumno o tome i pozivali na stabilnost.

Sa ovom temom smo završili, okrećemo se većim problemima

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je država pokazala da je ozbiljna, i poštuje reč prema građanima, koja veruje i poštuje svoje institucije, kao i prava svih građana.

“Sve što se dešavalo, uradili smo na najbolji način. Završili smo sa ovom temom, stavljamo tačku na to i okrećemo se većim problemima, važnijim stvarima, pripremama za zimu i svemu što je pred nama, u smislu međunarodnih izazova”, rekla je Brnabić na vanrednoj pres konferenciji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: