Podeli vest

Sajam automobila “DDOR ECO BG CAR SHOW 07” svečano je otvoren danas na Beogradskom sajmu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

aleksandar vucic sajam
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Sajam automobila “DDOR ECO BG CAR SHOW 07” na Beogradskom sajmu i poručio da srpska autoindustrija ima svetlu budućnost, kao i da se još čeka odluka bar dva velika globalna svetska proizvođača automobila da li će otvoriti svoje fabrike u Srbiji.

“Ponosan sam na Srbiju i Beograd, na sajam automobila i motocikala budući da danas prisustvujemo prvoj manifestaciji ove vrste u Evropi nakon dvogodišnje pauze”, rekao je Vučić na otvaranju.

Vučić je rekao da je Srbije privukla već velike i poznate proizvođače automobila i naglasio da je uveren da će Srbija uspeti da napravi ceo lanac u proizvodnji električnih automobila u našoj zemlji.

Uveren sam da je budućnost naše autoindustrije koja je nosilac napretka svake zemlje – svetla”, naglasio je Vučić.

“Verujem da ćemo uspeti da ubedimo još neke od globalnih igrača da prihvate naše gostoprimstvo i otvore svoje fabrike baš u našoj zemlji. Uskoro očekujemo odluke bar dva velika globalna proizvođača, to bi bila najveća promena u njenoj modernoj istoriji, ako bismo bar jednog od ta dva velika globalna igrača uspeli da dovedemo u Srbiju”, istakao je predsednik.

Podsetio je da je Henri Ford rekao da je najbolji automobil nov automobil, a da su sajmovi idealni da se visi sve što je novo u autoindustriji.

Vučić je rekao da će svoje adute na sajmu izložiti čak 210 izlagača, a prikazaće preko 140 modela.

“Većinu od tih premijera čine vozila sa inovativnim hibridnim pogodnom i 25 čisto električnih modela, što je rekord i jasno pokazuje na smer cele industrije”, naveo je Vučić.

Kaže da je svako ime koje je značajno u autoindustriji sada u Beogradu, te da je naš glabvni grad pokazao i sada pravo i kosmopolitsko lice.

Predsednik je rekao da ne želi da priča o pandemiji i ratovima već o tome da su nikle prethodnih godina fabrike najboljih svetskih kompanija u autoindustriji, od Vranja do Pančeva i svuda širom Srbije.

Gotovo svaki deo koji se ugrađuje u najbolje automobile prozvodi se u našoj Srbji, naveo je Vučić.

“Po tome spadamo u red izuzetno razvijenih i konkurentniuh zemalja”, naglasio je Vučić.

Dodao je da je Srbja uspela da dovede grupaciju Stelantis koja će u Kragujevcu proizvoditi jedan od najmodernijih gradskih električnih autmobila na svetu.

Nas u Srbiji raduje spremnost tog giganta da proširi portfolijo svojih investicija u našoj zemolji, dodao je Vučić.

Izrazio je uverenje da će svaki sledeći sajam biti bogatiji za modele proizvedene u Srbiji.

Dodao je da očekuje da će se i na ovom sajmu kao i uvek biti najbrže rasprodati najskuplji modeli.

“Srbija da nastavi da ide u korak sa svetom, jer Srbija i Beograd su uvek bili i uvek će biti svet”, poručio je Vučić.,

Zahvalio je organizatorima, kao i DDOR osiguranju na podršci sajmu i lično predsedniku Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesku Mašiju.

Od 12. do 15. maja pod kupolom Hale 1 Beogradskog sajma predstaviće se 28 automobilskih marki, sa pedesetak premijera, od kojih je najveći broj električnih i hibridnih vozila.

Paralelno sa “DDOR BG ECO CAR SHOW 07”, u Hali 4 održava se i 14. salon motocikala, kvadova i sličnih vozila “Motopashion”.

“Motopašion” će ugostiti 50 izlagača, koji će predstaviti tridesetak brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila iz te kategorije, sa više od 80 modela.

Ljubitelji starih vozila će u Hali 3 moći da vide izložbu oldtajmera, a u okolnim manjim halama predstaviće se proizvođači delova i opreme.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: