Podeli vest

Aerodrom Rosulje kod Kruševca danas je svečano otvoren za avio-saobraćaj, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na otvaranju aerodroma Rosulje kod Kruševca, da taj aerodrom ima najmoderniju pistu i hangare za male avione i najavio da će godinu ili godinu i po dana moći da ga koriste i veći avioni tipa ATR 72.

“Ovo je veliki početak i velika stvar. Nisam znao da je ovo tako pogodan prostor za aerodrom, izgleda prelepo, kao i pista”, rekao je Vučić.

Napomenuo je da je cilj da se ne koristi samo za male avione u unutrašnjem saobraćaju već i za međunarodni saobraćaj.

“Moraćemo da ga soposobimo da mogu da ga koriste i avioni iz inostranstva i avioni tipa ATR”, rekao je Vučić.

Istakao je da će korišćenu aerodroma Rosulje doprineti puno i autoput koji će tu proći, kao i brza pruga.

To će dodatno privući investitora u taj deo Srbije, kao i dalje povećanje plata i penzija u Srbiji, rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio na citat Petra Pana u kome pisac Džejms Metju Beri kaže da onog trenutka kada posumnjamo da možemo da letimo, zauvek gubimo moć da to uradimo.

Vučić je istakao da nema već fascinacije za ljude od letenja.

“Ne dovodeći ni trenutak u pitanje sposobnost da gradimo stabilnu, modernu i bogatu Srbiju osnovali smo preduzeće Aerodormi Srbije (u okviru kojeg će biti Rosulje)”, istakao je Vučić.

Kaže da su mnogi govorili da su to megalomanski snovi, ali i da neće biti izgrađen Beograd na vodi, autoputevi, fabrike, klinički centri i drugo, ali da smo verovali u letenje i svoje snove, uz marljiv i vredan rad koji je viziju pretvorio u stavrnost.

Vučić je rekao da je država uložila 478 miliona dinara u aerodrom Rosulj i istakao da su to platili građani Srbije.

Izrazio je uverenje da će taj aerodrom doprineti daljem razvoju turizma u tom delu Srbije i pospešiti dalji povratak naših građana iz inostranstva.

Želim vam srećan rad, vedro i mirno nebo, poručio je Vučić, nakon čega su u okviru aeromitinga, koji je usledio, sleteli padobranci sa srpskom zastavom, a zatim je sleteo na aerodrom i prvi avion Pajper, kao i drugi avioni tog tipa, kao što je Cesna.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: