Uručujući i ugovore o zaposlenju za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 250 medicinskih sestara i tehničara Vučić je najavio i povećanje plata

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je zdravstvo jedan od četiri stuba države, zbog čega je posebno važno da ima sve više mladih, koji žele da menjaju Srbiju i jačaju naš zdravsvteni sistem i najavio da će do kraja godine biti povećanja zarada u zdravstvu.

Uručujući i ugovore o zaposlenju za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 250 medicinskih sestara i tehničara, Vučić je konstatovao da je lepo kada se zahvale Srbiji, državi kada učini nešto za njih, što je posao i obaveza.

“Do sada ste bili najbolji u svojoj generaciji, imali najviši prosek ocena, pokazali da se razlikujete, da ste ozbiljni, vredni marljivi, posvećeni svom poslu. Molim vas da tako nastavite, jer ovo što je država učinila, nije uvek lako”, rekao je Vučić.

Ukazao je da je pre samo šest godina iz Srbije odlazilo osam puta više lekara, medicinskih sestara i tehničara, nego pre godinu dana, i ta razlika je, čak i ako se kaže da je to delom zbogo korone, delom zbog rata u Ukrajini – svakako ogromna, dodajući da ima i onih koji se vraćaju.

“To sve govori da smo uradili jednu važnu stvar, uredili smo javne finansije, imamo više novca i da nije ovog prokletog rata, situacija bi bila mnogo bolja. Ali,i pored toga do kraja godine biće povećanja ne više tako malih plata u zdravstvu”, rekao je Vučić.

On je naveo da mu je posebno drago zbog rasta zarada medicinskih sestara i tehničara, ali i lekara, jer ćemo tako najevći deo njih moći da sačuvamo.

“A, vaša je obaveza da budete odgovorni, i pokazujete je na svakom mestu. Ovo je svojevrsno priznanje za vas, za trud i rad, koje ste zaslužili, ali i dodatna obaveza da uvek budete odgovorni na svakom mestu. Molim vas da budete takvi, i posvećeni poslu”, poručio je predsednik Srbije.

Ukazao je da je zdravlje najveće bogatstvo, a danas svi mi njima poklanjamo naše najveće bogatstvo, dodajući da je država značajno uložlila u bolice i druge zdravstvene ustavove, posle mnogo godina.

Vučić je poručio da je zdravstvo jedno od četiri stuba države, i imaće sve veći značaj.

“Zato je važno da imamo sve više mladih koji žele da menjajući sebe, menjaju Srbiju, i nas zdravstveni sistem, na bolje, koji imaju energiju, entuzijazam, veru u sebe i ljudav prema poslu, da pruže najbolje rezultate”, poručio je Vučić.

Zahvalio je mladim zdravstvenim radnicima na dosadašnjim rezultatima, dodajući da je uvek lepo kada pokažemo ljude koji su završili fakultete širom Srbije.

“Moramo dalje da jačamo zdravstvenu mrežu širom zemlje, snagu medicinskih fakulteta, da uvek budu najbolja baza iz kojih sve polazi, kao srednje medicinske škole, a onda ćemo i mi ostali, ne sa devetkom ili desetkom, ali sa sedmicom ili osmicom, moći da položimo naše ispite”, rekao je Vučić.

Zahvalio je i porodicama najboljih diplomacaca, a njih pozvao da nastave da uče, ponavljajući reči Šimona Pereza, da narodi koji ne budu naučili đake da od šest sati učenja, tri sata dnevno rade, a radnike da od osam sati rada, dva, tri dnevno uče – neće imati budućnost.

“Ako smo mogli da budemo zemlja sa ukupno najvećim kumulativnim rastom u Evropi u poslednje dve godine, zašto se u zdravstvu ne bismo pomerili još i pretekli 14,15 zemalja Evrope? Jednu po jednu.. Da budemo jedna od prvih 10 u Evropi, ali ne samo skupim zdravstvom, već onim koje je dostupno svima”, rekao je Vučić.

ika.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: