Podeli vest

“Ako postanem predsednik predložiću amnestiju onih zatvorenika koji su se u zatvorima našli zbog krivičnih dela kojima su pokušali da obezbede egzistenciju svojoj porodici” poruka kandidata za predsednika Srbije Miše Vacića

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

izbori 2022 Srbija
Foto: Shutterstock

Kandidat za predsednika Srbije Miša Vacić, koji na izborima nastupa pod sloganom “Srpski patriota”, kaže da će ako postane predsednik predložiti amnestiju onih zatvorenika koji su se u zatvorima našli zbog krivičnih dela kojima su pokušali da obezbede egzistenciju svojoj porodici.

Vacić kaže da nema logike da se na slobodi nalazi neko koga ceo državni vrh optužuje da je ukrao 619 miliona evra, a da se u zatvoru nalazi neko ko je krao u prodavnici ili počinio sitnu prevaru da bi obezbedio hranu svojoj deci.

„Više od 30 godina živimo u društvu nepravde u kome pojedinci koji su ukrali milione od države i građana se bave krupnim biznisom ili politikom, a ti isti građani koji su zbog toga osiromašili se hapse i zatvaraju za mnogo sitnija krivična dela. Vreme je da napravimo novi društveni dogovor i damo još jednu šansu onima koji su zbog ekenomske nepravde gurnuti u kršenje zakona, a da se iza rešetaka nađu oni koji su ih doveli u tu situaciju sistemskom pljačkom države, javnih preduzeća i građana“, rekao je on.

Vacić je dodao da amnestija ne bi važila za seksualne i krvne delikte, dela povezana sa narkoticima kao i za višestruke povratnike, navedeno je u saopštenju Srpske desnice.

„Žrtvama tranzicije treba dati još jednu šansu, a hapšenjem tajkuna i političara koji su prekršili zakon pokazati da je nastupila promena u srpskom društvu“, istakao je Vacić.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: