Podeli vest

Vanredna odbrana od poplava proglašena je i na vodnim jedinicama „Drina Loznica“, „Kolubara- Valjevo“, „Lepenica-Kragujevac“, „Velika Morava – Ćuprija, Paraćin“ „Zapadna Morava – Kruševac“ „Zapadna Morava – Čačak“.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lim
FOTO TANJUG/ DRAGAN NIKOLIC

Na osnovu hidrološke situacije, trenutnih vodostaja na rekama i stanja zaštitnih objekata proglašena je vanredna odbrana od poplava na Vodnoj jedinici “Ibar- Kraljevo, Novi Pazar“, sektor M.12, na slivu reke Zapadne Morave i redovna odbrana na Vodnoj jedinici „Lim-Prijepolje“ sektor S.7, saopštilo je danas JVP Srbijavode.

Vanredna odbrana od poplava proglašena je i na vodnim jedinicama „Drina Loznica“, „Kolubara- Valjevo“, „Lepenica-Kragujevac“, „Velika Morava – Ćuprija, Paraćin“ „Zapadna Morava – Kruševac“ „Zapadna Morava – Čačak“.

Usled obilnih padavina porastao je vodostaj reka u Novom Pazaru i Tutinu.

Službe JVP „Srbijavoda” i nadležna vodoprivredna preduzeća sprovode sve potrebne mere kako bi na kritičnim deonicama ublažili izlivanja vodotokova.

Na rekama Raška, Jošanica i Vidrenjak u Novom Pazaru službe JVP „Srbijavode“ su na na terenu sa teškom mehanizacijom, kamionom sa 3.000 džakova koji će se puniti na lokaciji u blizini reke u Novom Pazaru, dva kamiona, kip i mali bager.

Dežurne službe su u skladu sa fazom odbrane na terenu u Tutinu sa 3.000 džakova za odbranu od poplava, kao i potrebnom mehanizacijom. Tamo se nalazi i direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović.

Usled tendencije rasta nivoa vodostaja na reci Lim u Prijepol?u proglašena je redovna odbrana od poplava na vodnoj jedinici „Lim-Prijepolje“ i u toku je postavljanje mobilne opreme za zaštitu od poplava u dužini od 80m. Sa očekivanim padavinama postoji tendencija porasta vodostaja u toku sutrašnjeg dana.

Takođe, na kritičnim lokacijama Novog Pazre se nalazi i direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović.

Sve službe JVP „Srbijavode“ i nadležnih vodoprivrednih preduzeća su na terenu sa mehanizacijom, uvedena su dežurstva, prate kretanje promena nivoa vode i promene stanja na odbrambenim linijama. U koordinaciji sa nadležnim organima lokalne samouprave, komunalnim preduzećima i Štabom preduzimaju se sve neophodne mere u cil?u odbrane od poplava.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: