Podeli vest

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) zaključio je ugovore sa privatnim zdravstvenim ustanovama za pružanje usluga vantelesne oplodnje i operacije katarakte za 2024. godinu, saopštio je Fond.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Ove godine vantelesna oplodnja o trošku RFZO može da se obavi u 16 privatnih klinika, što je jedna više nego prethodne godine, a operaciju senilne i presenilne katarakte osiguranici ove godine mogu da obave u 28 privatnih bolnica, među kojima su i dve nove.


Pravo na vantelesnu oplodnju o trošku obaveznog zdravstvenog osiguranja imaju žene do 45 godina i to neograničen broj pokušaja za prvo dete, odnosno dva stimulisana pokušaja i tri krioembriotransfera za drugo dete.


Vantelesna oplodnja na teret RFZO omogućena je ženama do 45 godina i uz pomoć doniranih reproduktivnih ćelija, tri stimulisana postupka i tri krioembriotransfera uz jedan uvoz reproduktivnog materijala.


Spisak privatnih ustanova u kojima se navedene usluge mogu obaviti na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja objavljen je na sajtu RFZO.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: