Podeli vest

Izvršna direktorka međunarodne humanitarne organizacije Lekari bez granica (MSF) Avril Benoa izjavila je danas da izraelski vojni napad na grad Rafu u južnom delu Pojasa Gaze, gde je više od 1.5 miliona civila, stanovnika i raseljenih, zarobljeno na malom delu zemlje, predstavlja rizik da se to mesto pretvori u groblje.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

Tanjug/AP Photo/Ramez Habboub

”Tokom sedam meseci bili smo svedoci neselektivnog ubijanja civila, napada na humanitarne radnike – uključujući naše osoblje – uništavanja medicinskih objekata i opstrukcije pomoći za spasavanje života. Ne možemo zamisliti šta bi dalja eskalacija ovog sukoba značila za ljude koji su već toliko propatili u ovom ratu bez pravila”, napisala je Benoa na svom nalogu na mreži Iks.

Ona je pozvala Izrael da odmah prekine sa svojim napadima, dodajući da bi dalja vojna eskalacija predstavljala direktan napad na ”zarobljeno stanovništvo”.

”Vojna eskalacija u Rafi ugušila bi ionako krhku humanitarnu reakciju u trenutku kada zdravstvene i humanitarne potrebe rastu”, ocenila je izvršna direktorka Lekara bez granica.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…