Podeli vest

Varheji je dodao da je Srbija nastavila da radi na reformama za put ka Uniji uključujući tu i vladavinu prava.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ek
Foto: Shutterstock

Komesar za proširenje i susedstvo Oliver Varheji predstavljajući Paket proširenja Unije u Komitetu za spoljnu politiku u Evropskom parlamentu rekao je da je Srbija potrebna Uniji kao iskren politički partner, kao i da treba da se uskladi sa njenom spoljnom politikom.

“Srbija nam treba kao iskren politički partner i saveznik koja deli s nama zajedničke vrednosti, bezbednost i prosperitet. U današnjem geopolitičkom kontekstu, jasno je da Srbija treba više da radi da bi se uskladila sa spoljnom politikom Unije uključujuću sankcije protiv Rusije“, rekao je Varheji.

On je istakao da je EU najveći srpski politički i ekonomski partner i „mi hoćemo da se Srbija nosi sa svojim izazovima uključujući i oblast energetske bezbednosti“.

Varheji je dodao da je Srbija nastavila da radi na reformama za put ka Uniji uključujući tu i vladavinu prava.

Srbija, kaže on, treba naročito da izmeni zakonodavstvo koje je neophodno da se primene ustavne promene u praksi u predviđenom roku.

Komisija ocenjuje da ima napretka u borbi protiv korupcije u Srbiji. „Očekujemo više napora u slobodi izražavanja i osobito primena akcijskog plana za medije“, izjavio je Varheji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: