Dnevni list Vašington post saopštio je danas da su Izrael i Hamas dogovorili “okvir” za deo sporazuma oko oslobađanja talaca i da su u toku pregovori oko toga na koji način to može da se sprovede.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

U izveštaju na koji se poziva pomenuti list, navedeno je da će biti potrebno vreme da se razmotre svi detalji sporazuma.

“Prelazak na drugu fazubio bio je ‘kamen spoticanja’, u kojoj bi Hamas oslobodio muške vojnike koji su ostali kao taoci, a obe strane bi pristale na trajni prekid neprijateljstava sa potpunim povlačenjem izraelskih snaga iz Gaze”, rekao je kolumnista Vašington posta Dejvid Ignacijus, prenosi Tajms of Izrael.

Prema njegovim rečima, ključni razvoj događaja je taj što su i Izrael i Hamas “signalizirali” da prihvataju plan “privremenog upravljanja” enklavom koji bi počeo sa drugom fazon plana, prema kojoj ni Hamas ni Izrael “ne vode glavnu reč u Gazi”.

Prema izveštaju, i Hamas i Izrael su motivisani da prekinu borbe, a Izrael želi da pripremi svoje snage za moguću konfrontaciju sa Iranom i njegovim saveznicima.

U izveštaju je takođe naveden neimenovani američki zvaničnik koji je rekao da je Hamas u “teškoj situaciji” i da nema dovoljno municije niti zaliha za nastavak borbi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

Vest nije pronadjena

POGLEDAJTE JOŠ