Podeli vest

Američki list Vašington post objavio je listu inovativnih beogradskih restorana, koje bi turisti morali da posete prilikom obilaska srpske prestonice.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kafe
Foto: Pixabay

Na listi su se našli restorani Tisa, Iva, Homa, JaM, Enso, Salon 1905 i The Square.

Američki list je nahvalio srpske kuvare, za koje pišu da stvaraju moderna kulinarska dela inspirisana tradicionalnim, kao i da podstiču stvaranje novobalkanske kulinarske scene koja je u suprotnosti sa tradicionalnim srpskim kafanama.

U tekstu se navodi da je Beograd devastiran i obnavljan više od 40 puta i da su se vremenom mnoge stvari u Srbiji menjale, ali da su plodna polja, velikodušni vinogradi, planinsko zemljište i mirisne šume uvek opstajale.

Ocenjuju da je za putnike opsednute restoranima pravi trenutak da posete srpsku prestonicu, s obzirom na povoljan kurs srpskog dinara u odnosu na američki dolar.

Kako navode, prošle godine je prestižni francuski restoranski vodič Gault&Millau objavio prvi vodič kroz Srbiju i proglasio osnivača i kuratora koncepta New Balkan Cuisine, Vanju Puškara, kuvarom godine u Srbiji.

Vašington post ističe da je, krajem 2021. godine, Mišelin predstavio svoj prvi vodič kroz restorane u Beogradu, a da je, iako Beogradu nije dodeljena nijedna zvezdica, 14 prestoničkih restorana označeno kao “preporučeni” i da su početkom decembra prošle godine tom spisku dodata još tri.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ