Podeli vest

Povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije, večeras je u 20.30 sati istovremeno u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, kao i u gradovima Republike Srpske biti organizovan vatromet.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

U Beogradu je 500 dronova izvelo koreografiju trasom dužom od 750 metara rečnog toka, krenuli su sa Kalemegdana u 20.25 sati.
Zaustavljanjem kod Kule Beograd, formirali su oblik i boje srpske zastave, i time označili početak vatrometa.


Vatromet u trajanju od šest minuta i 52 sekunde, istovremeno je počeo u Beogradu kod Kule Beograd, sa Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, u Nišu sa zidina Tvrđave, Kragujevcu pored reke Lepenice u blizini Stare skupštine i Stare crkve, i u više gradova u Republici Srpskoj, među kojima su Banjaluka, Prijedor, Doboj, Istočno Sarajevo, Trebinje, Zvornik, Bijeljina, Novi Grad.


Tokom trajanja vatrometa u Beogradu, na displeju Kule Beograd prikazana je srpska trobojka, a na samom vrhu prikazivana je rečenica “Živela Srbija”.


Specifičnost vatrometa je da su Piro – muzički, i prvi put se izvode u ovim gradovima po jedinstvenoj muzičkoj numeri za sve vatromete u Srbiji.


Manifestaciju je u svim gradovima posmatrao veliki broj građana.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je ranije danas zaslužnim pojedincima i institucijama Sretenjski orden prvog, drugog i trećeg stepena, na ceremoniji održanoj u Predsedništvu Srbije, a proslava Sretenja je nastavljena audio-vizuelnim spektaklom pod nazivom “Slava i trajanje”.


Kroz 3D umetničke instalacije na fasadama Instituta Servantes, Narodnog muzeja Srbije, Narodnog pozorišta, Starog dvora i Palate Srbija oživljena je slavna srpska prošlost.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…