Podeli vest

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je danas da koncentracije amonijaka merene na mobilnoj automatskoj mernoj stanici u Pirotu, u periodu od 21 čas u ponedeljak do danas do 6 časova, nisu prekoračivale granične vrednosti.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pirot
FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ

Ministarstvo navodi da je juče, uz brzu reakciju Agencije za zaštitu životne sredine, u ranim jutarnjim časovima postavilo mobilnu automatsku mernu stanicu u Pirotu, u čijoj je blizini cisterna s amonijakom u nedelju iskliznula iz šina i prevrnula se.

Pored koncentracija amonijaka, mobilna stanica prati i koncentracije ugljen monoksida, azotnih oksida, sumpor dioksida, suspendovanih čestica kao i aromatičnih ugljovodonika (benzen, toluen, ksilen).

Prema prvim podacima u periodu od 21 čas do danas do 6 časova nije bilo prekoračenja satnih graničnih vrednosti SO2.

Satne koncentracije amonijaka su se kretale od 8 mikrograma po kubnom metru (µg/m3) do 17 µg/m3, što je u dozvoljenim granicama jer je maksimalna dozvoljena koncentracija amonijaka za tri sata 200 µg/m3.

Satne koncentracije RM10 kretale su se od 115 µg/m3 do 145 µg/m3 u periodu od 21 čas do 4 časa, da bi u 6 sati koncentracije imala trend pada na 39 µg/m3. Satne koncentracije RM2.5 kretale su se od 110 µg/m3 do 138 µg/m3 u periodu od 21 čas do 04 časa.

Poslednja merenja u 06 sati pokazala su trend pada i iznosile su 38 µg/m3.

Podaci sa automatske merne stanice u Pirotu su dostupni putem linka http://pirot.kosava.net/ u realnom vremenu, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ