Nemački proizvođač automobila Folksvagen povlači više od 271.000 sportskih terenskih vozila (Sport utility vehicle – SUV) u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog toga što postoji rizik da se vazdušni jastuk suvozača možda neće aktivirati u slučaju sudara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

foklsvagen
Foto: Shutterstock

Opoziv obuhvata određena SUV vozila modela Atlas, proizvedena od 2021. do 2024. godine, kao i neke modele Atlas Cross Sport nastale od 2020. do 2024. godine, preneo je AP.

Folksvagen je naveo u dokumentima, koje su danas objavili američki bezbednosni regulatori, da ožičenje ispod suvozačevog sedišta može da dovede do kvara.

Agencija dodaje da bi to, ukoliko bi se dogodilo, moglo bi da deaktivira senzor koji određuje da li je putnik u vozilu, što bi eventualno onemogućilo aktivaranje vazdušnog jastuka i povećalo rizik od povreda prilikom sudara.

U slučaju kvara, vozači bi trebalo da dobiju zvuk upozorenja i poruku o grešci na instrument tabli.

Nemačka kompanija je navela u dokumantima da vlasnici, ako je moguće, treba da izbegavaju korišćenje sedišta suvozača dok se ne obavi opoziv.

Prodavci bi, s tim u vezi, trebalo vlasnicima besplatno da zamene senzorsku platformu i kablove, a očekuje da obaveštenja o tome počnu da dobijaju od 16. avgusta.

Folksvagen je evidentirao 1.730 zahteva za akitiviranje garancije, koji bi mogli da imaju veze s pomenutim problemom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ