Završnim rečima američkih predsedničkih kandidata Donalda Trampa i Džozefa Bajdena završena je prva debata organizovana u studiju CNN-a.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP FILE

Svoje poslednje minute u prvom okršaju i Tramp i Bajden su iskoristili da iznesu niz optužbi na račun jedan drugog.

Bajden, koji je prvi imao reč fokusirao se najpre na poreze i ekonomiju i naglasio da ga je njegov prethodnik (Tramp) ostavio sa “katastrofom”.

Rekao je i da je Tramp bio najgori predsednik u istoriji, kao i da sumnja da će Donald Tramp prihvatiti rezultate izbora 2024. ako izgubi.

“On samo cvili. Ne može da podnese poraz”, rekao je Bajden.

Sa druge strane Tramp je rekao da je tokom njeegovog mandata ulagano u vojsku, došlo je do najvećeg smanjenja poreza, dok je za Bajdena rekao da se samo žali i ne radi ništa.

Kritikovao je i Bajdenovu graničnu politiku i njegovo rukovanje povlačenjem iz Avganistana i druge aspekte Bajdenove spoljne politike.

“Cela zemlja eksplodira zbog vas, jer vas ne poštuju, a moraju da poštuju svog predsednika. Ne poštuju vas širom sveta”, rekao je Tramp.

Tramp je Bajdena optužio da je nesposoban i da je unazadio brojnee stvari tokom mandata, dok je Bajden sa druge strane, za Trampa rekao da ima “moral ulične mačke” i podsetio na slučaj Stormi Danijels koja je tvrdila da je imala odnose sa Trampom. Tramp je negirao te navode uz tvrdnju da je ceo slučaj bio montiran i da su ga vodile demokratske sudije.

Bajden je Trampa optužio i da nema smisla za američku demokratiju i naveo da je njegovo predsedavanje bilo najgore u istoriji SAD. Na konstataciju novinara da je broj narkomana porastao za vreme i Trampa i Bajdena, Tramp je rekao da se to dešava zbog velikog broja ljudi koji prelaze granicu.

Na pitanje o godinama Bajden je rekao da je bio najmlađa osoba ikada izabrana u Senat, a da je sada najstariji.

“Ovaj tip je tri godine mlađi i mnogo manje kompetentan. Samo pogledajte zapisnik. Vidi šta sam uradio. Vidite, preokrenuo sam užasnu situaciju”, rekao je Bajden.

sa druge strane Tramp je rekao da je uradio kognitivni test i da je u dobroj formi kao i pre 25, 30 godina.

“Verovatno sam malo lakši, ali sam u dobroj formi kao i pre mnogo godina. Osećam se veoma dobro”, rekao je Tramp.

Naredna debata održaće se početkom septembra.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: